Search
Close this search box.

Γνωρίστε την Ευρυδίκη

Eurydice

Ευρυδίκη, το ευρωπαϊκό δίκτυο που παρέχει πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα όλων των χωρών που συμμετέχουν.

Χρήσιμο για εκπαιδευτικούς:

Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε συνδέσμους για πρόσβαση σε χρήσιμους συνδέσμους της ημερίδας

Δίκτυο «Ευρυδίκη»

Ένα Δίκτυο που παρέχει ανάλυση και πληροφορίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο στους Υπεύθυνους για τα εκπαιδευτικά συστήματα και τις πολιτικές στην Ευρώπη, οι οποίες θα τους βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων.

Κύρια αποστολή του Δικτύου «Ευρυδίκη» είναι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της εκπαίδευσης, με βάση τα δεδομένα που συλλέγονται.

Το Δίκτυο «Ευρυδίκη» επικεντρώνεται κυρίως στη δομή της εκπαίδευσης στην Ευρώπη και στην οργάνωση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη συγκριτικά στοιχεία και πληροφορίες ανά χώρα.

Το Δίκτυο «Ευρυδίκη» καλύπτει τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, που είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και των υποψήφιων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών.

Τα μέλη του Δικτύου:

Σήμερα στο Δίκτυο συμμετέχουν 40 Εθνικές Μονάδες, που εδρεύουν σε 37 χώρες (27 κράτη μέλη, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, 42 Εθνικές Μονάδες, 38 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ (τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., Αλβανία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Σερβία, Ελβετία και Τουρκία).

Η χώρα μας, από το έτος 1981, συμμετέχει σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Δικτύου. Η Εθνική Μονάδα «Ευρυδίκη» συλλέγει, αναλύει και επαληθεύει πληροφορίες και δεδομένα στον τομέα της εκπαίδευσης για ενημερωτικές και αναλυτικές εκδόσεις, που ετοιμάζει και δημοσιεύει το Δίκτυο «Ευρυδίκη».

Το Δίκτυο δημοσιεύει:

Τις εθνικές περιγραφές των Εκπαιδευτικών Συστημάτων των κρατών μελών

Συγκριτικές μελέτες σε ειδικά εκπαιδευτικά θέματα,

Επίκαιρα εκπαιδευτικά άρθρα των χωρών του Δικτύου «ΕΥΡΥΔΙΚΗ».

Εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν το Δίκτυο:

Ψηφιακές δεξιότητες (Digital Competence)

Ευ ζην (Well-being in school)

Ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση (Equity in school education)

Επιχειρηματικότητα (Entrepreneurship)

Κοινωνικές δεξιότητες (Life skills)

Περιβαλλοντική εκπαίδευση – πράσινη μετάβαση (Environmental Sustainability Education / Greener transition)

Πώς μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πρόσβαση;

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες για το ευρύ κοινό σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο.

https://eurydice.eacea.ec.europa.eu/

https://www.facebook.com/EurydiceEU

[email protected]

Με λίγα λόγια

Το Δίκτυο «Ευρυδίκη» παρουσιάζει και κάνει ορατά τα εκπαιδευτικά συστήματα των υπολοίπων χωρών μελών του Δικτύου, ενώ οι συγκριτικές μελέτες του Δικτύου δείχνουν τη συνολική εικόνα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης σε υπερεθνικό επίπεδο.

Επισκεφτείτε και αξιοποιείστε το Δίκτυο «Ευρυδίκη» καθώς είστε μέλος μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, που προβληματίζεται, επικοινωνεί, συνεργάζεται, εξελίσσεται και φροντίζει να ενημερώνεται έγκαιρα, έγκυρα και αξιόπιστα.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ:

Για την καλύτερη ενημέρωση του εκπαιδευτικού χώρου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

“ΕΥΡΥΔΙΚΗ” :Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά συστήματα και στις πολιτικές στην Ευρώπη

H πρόσκληση για την ενημερωτική διαδικτυακή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023: ΕΔΩ

Η αφίσα της ημερίδας: ΕΔΩ

Η ακροστιχίδα της ημερίδας: ΕΔΩ

Το πρόγραμμα της ημερίδας: ΕΔΩ

Το συντονισμό της Ενημερωτικής Ημερίδας είχε η κ. Τόνια Παπατριανταφύλλου, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Υπεύθυνη για την προβολή και διάχυση του έργου του Ευρωπαϊκού Δικτύου «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια σε θέματα Α’/θμιας, Β’/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κας Ζέττας Μ. Μακρή, για τις Ενημερωτικές Ημερίδες σχετικά με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»: ΕΔΩ

Η ομιλία της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ., κας Βασιλικής Ε. Μακρή Ευρωπαϊκό Δίκτυο «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»: ΕΔΩ

Η παρουσίαση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Πλατφόρμας του Ευρωπαϊκού Δικτύου «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» από την κ. Μαργαρίτα Δακορώνια,Προϊσταμένη Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συντονίστρια του έργου του Δικτύου «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» για την Ελλάδα και την κ. Βασιλική Α. Μακρή,τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης,Υπεύθυνη για τη Διοικητική Υποστήριξη και παρακολούθηση του έργου του Δικτύου «ΕΥΡΥΔΙΚΗ»: ΕΔΩ

Η παρουσίαση της κ. Ευαγγελίας Γεωργάκη, Διευθύντριας του 2ου ΓΕ.Λ. Γέρακα, αρμοδιότητας Ανατολικής Αττικής με θέμα: ” Τρόποι αξιοποίησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου «ΕΥΡΥΔΙΚΗ» από εκπαιδευτικούς”:ΕΔΩ

Κάνετε εγγραφή στο Youtube κανάλι μας και πατήστε το “καμπανάκι” για να ειδοποιείστε για τα νέα μας βίντεο.

Name : Kelly Paulino

Designation : Math Teacher

Experience : 7 years

Email : hello@yourdomain

Pellentesque elit eget gravida cum. Sagittis vitae et leo duis ut diam. Ultricies integer quis auctor elit sed vulputate. Ut morbi tincidunt augue interdum. Fusce ut placerat orci nulla pellentesque dignissim enim sit amet. Nulla facilisi nullam vehicula ipsum a arcu cursus vitae. Dictumst vestibulum rhoncus est.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elitrem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do