Search
Close this search box.

Τι είναι η Ενέργεια;

Ενέργεια, μορφές και πηγές της και οι τρόποι εξοικονόμησής της,

Χρήσιμο για εκπαιδευτικούς:

Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε συνδέσμους για πρόσβαση στα 

φύλλα εργασίας

Έχεις ποτέ σκεφτεί τι κοινό έχουν το ποδήλατο, το αυτοκίνητο,  ο άνθρωπος, το  λιοντάρι και το διαστημόπλοιο; Αναρωτήθηκες τι είναι αυτό που κάνει τα πάντα να κινούνται, μας βοηθά να ζούμε με ανέσεις και συμβάλει στην οικονομική και τεχνολογική εξέλιξη του κόσμου μας;

Είναι η ενέργεια που γύρω της αναπτύσσεται ο πολιτισμός μας! Είναι τόσο σημαντική για τους ανθρώπους καθώς καθόρισε το παρελθόν, ορίζει το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον!

Σ’ αυτό το βίντεο θα γνωρίσουμε την ενέργεια, τις μορφές και τις πηγές της, θ’ αναζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους επηρεάζει τη ζωή μας και το περιβάλλον. Ακόμη θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να προστατεύσουμε τη γη μας.

Τι είναι ενέργεια;

Δεν είναι εύκολο να πούμε τι είναι ενέργεια. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε πολλά για αυτήν από το έργο που παράγει, τα αποτέλεσμά της. Η ενέργεια μας ζεσταίνει, μας δίνει φως, κινεί τα αυτοκίνητά μας, τα αεροπλάνα, τα εργοστάσια. Η ενέργεια αλλάζει συνέχεια μορφές, μα με ένα μαγικό τρόπο μένει πάντα ίδια! Πώς γίνεται αυτό; Ας πάμε να τη γνωρίσουμε ή καλύτερα να την αναγνωρίσουμε!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ VIDEO

Το video «Ενέργεια» εντάσσεται στην κατηγορία “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ”.

Μπορεί να λειτουργήσει ως αυτόνομο πληροφοριακό υλικό και ως αφόρμηση σε σχέδια εργασίας που αφορούν τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αλλά και άλλα γνωστικά αντικείμενα, όπως πχ. στη Φυσική Ε’ και Στ ‘ Δημοτικού-Ενέργεια

Οι δραστηριότητες αξιοποίησης του βίντεο είναι ενδεικτικές και αντικατοπτρίζουν την οπτική των δημιουργών. Καθώς κάθε τάξη έχει τις ιδιαιτερότητες που την καθιστούν μοναδική, οι δραστηριότητες μπορούν να τροποποιηθούν ή να προσαρμοστούν ανάλογα.

Πιο συγκεκριμένα το video μπορεί ν’ αξιοποιηθεί:

Ως μέρος διαθεματικών projects Δημοτικού για την ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της κριτικής σκέψης, μέσω της διερεύνησης και ενασχόλησης με το παγκόσμιο οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης.

Ως ενισχυτικό υλικό σε γνωστικά αντικείμενα αναλυτικού προγράμματος σπουδών Πχ. Γλώσσα, Φυσική, Πληροφορική, Εικαστικά

Στη θεματική των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Υποθεματική: Οικολογία – Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά

Λέξεις κλειδιά: οικολογική συνείδηση, τεχνολογία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη, αειφορία

Μπορείτε να κατεβάσετε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τα προτεινόμενα φύλλα εργασίας ΕΔΩ

Κάνετε εγγραφή στο Youtube κανάλι μας και πατήστε το “καμπανάκι” για να ειδοποιείστε για τα νέα μας βίντεο.

Name : Kelly Paulino

Designation : Math Teacher

Experience : 7 years

Email : hello@yourdomain

Pellentesque elit eget gravida cum. Sagittis vitae et leo duis ut diam. Ultricies integer quis auctor elit sed vulputate. Ut morbi tincidunt augue interdum. Fusce ut placerat orci nulla pellentesque dignissim enim sit amet. Nulla facilisi nullam vehicula ipsum a arcu cursus vitae. Dictumst vestibulum rhoncus est.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elitrem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do